חפש מאמן

איזור בארץ
 
התמחות
 

מצוקות יום-יומיות

חרדה היא למעשה תחושה של אי שקט, פחד הן במובן הפסיכולוגי והן במובן הפיזיולוגי הנגרמים כתוצאה ממתח נפשי ומדאגה מרובה כתוצאה מסכנה או איום בהם האדם מרגיש שאין ביכולתו לשלוט עליהם ולהימנע מהם והוא מצוי במצב של חוסר אונים מול אותם סכנות ואימים העתידים להתרחש.
מקובל להגדיר חרדה כתחושה וכתגובה טבעית ונורמלית למצבי לחץ, אולם ברגע בו התחושה הופכת לחלק בלתי נפרד מהחיים שלנו ומפריעה למהלך ולתפקוד החיים באופן תקין ושוטף ישנו צורך להגיע לשורש הבעיה ולקבל טיפול מתאים.

מה הן התסמינים המלווים הפרעות חרדה ומה הם דרכי הטיפול בחרדה ?

כמו שנאמר והוזכר, תופעת חרדה היא תועה טבעית ונורמלית המלווה במספר תסמינים, אולם כאשר החרדה "משתלטת" עלינו ופוגעת באיכות החיים שלנו יש צורך לטפל בתופעה בדרכים מקובלות על מנת למזער את התופעה ולהקל עלינו באופן ניכר.

הסימפטומים המלווים הפרעות חרדה מתמקדים בשלושה מישורים:

- תסמינים במישור הפיזיולוגי – התעוררות והפעלתה של מערכת העצבים הסימפתטית במובן הפיזיולוגי הבאה לידי ביטוי בסימפטומים כגון: קוצר נשימה, בחילה וסחרחורות, כאבי ראש, חיוורון, הזעת יתר, אשר מעלים את לחץ הדם ולעליה בקצב הלב.
- תסמינים במישור הקוגניטיבי – התקפי החרדה מלוות במחשבות חוזרות ושליליות של פחד, המתעוררות ומציפות אותנו ללא כל סיבה וגורם מוצדק.
- תסמינים במישור ההתנהגותי – הפרעות חרדה מובילות לשינויים התנהגותיים של האדם הבאים לידי ביטוי בכך, שאותם אנשים הסובלים מחרדה יהיו מנועים מלבוא במגע, להתקרב ו/או להיתקל עם אותם גורמים המובילים לפחד ולחרדה.

ניתן להבחין במספר סוגים של הפרעות חרדה בעלי אופי ומאפיינים שונים ואחרים, כמו כן דרכי
הטיפול בחרדות נעשים כל מקרה ולגופו, תוך הבחנה מעמיקה של הגורם ומציאת הטיפול הנכון והמתאים בעבורו.
- הפרעת חרדה כללית
- חרדה קיומית
- חרדת נטישה
- חרדה חברתית
- חרדת זרים
- חרדת מבחנים ועוד.
ישנן מרפאות רבות המגישות סיוע בהפרעות ובתופעת חרדה, כאשר האבחנה בהם מתבצעת ע"י מספר גורמים בניהם פסיכיאטר, פסיכולוג, רופאים ועובדים סוציאליים, אשר בסיום האבחון מגיעים להחלטה בדבר רמת החרדה ובבחירת הטיפול הנכון והמתאים ביותר בהתאם לסוג החרדה ולמאפייניה.

ניתן לטפל בחרדה במספר דרכים, כאשר הדרכים המקובלות והנהוגות כוללות בין היתר:

- טיפול תרופתי – באמצעות טיפול תרופתי ניתן להפחית את תסמיני התופעה ואף להקל באופן זמני על המתרפא.
חשוב לציין שבמקרים מסוימים ישנו צורך בטיפול תרופתי אחר אשר יאפשר טיפול מהשורש ויסייע באופן ניכר את תופעה והתקפי ת החרדה.
- טיפול במישור הקוגניטיבי, התנהגותי – הטיפול בתופעת חרדה בדרך הנ"ל היא מקובלת ויעילות, שכן שיטה זו נועדה לשנות את קווי המחשבה ודפוסי ההתנהגות אצל המטופל בכל הקשור לאובייקט ממנו הוא חרד ופוחד.

ניוזלטר

הרשם לניוזלטר - הזן כתובת דוא"ל