חפש מאמן

איזור בארץ
 
התמחות
 

אימון אקדמי (אימון סטודנטים) Academic Coaching

 

 

 

 

 

 

 

אימון אקדמי הוא ברית מתוכננת ( ( Designed Allianceבין מאמן לבין סטודנט שמטרתה פיתוח מיומנויות של הצלחה בסביבה האקדמית. אימון אקדמי הינו תהליך אישי שמזרז את הבהרתם ומימושם של יעדי הסטודנט. האימון מתמקד בפיתוח ויישום אסטרטגיות המשפרות הרגלי למידה והרגלי חיים ע"מ להגביר את הנשיאה באחריות עצמית של הסטודנט.

 

סטודנטים רבים, במיוחד סטודנטים בעלי ADD/ADHD ו/או ליקויי למידה, זקוקים ללווי בתכנון ובביצוע מטלות לימודיות. הם מתקשים לארגן את הזמן, ונוטים לחכות לאדרנלין של השנייה האחרונה שמחדד את המוח כאשר הדדליין של מבחנים הוא מיידי. לפעמים, הם לא מגיעים לשיעורים בזמן – או לא מגיעים בכלל. למרות שהאג'נדה של הסטודנט היא מאד ברורה – לסיים לימודים בהצלחה – סטודנטים בעלי קשיי קשב ולמידה אינם מצליחים להתנהל ביעילות.

 

תפקידו של מאמן אקדמי הוא ללוות את הסטודנט בתהליך אימון שכולל העמקת המודעות להסחות פנימיות, ניסוח מטרות "מיני" הקשורות להישגים לימודיים, ובניית תכנית שבמרכזה רכישת מיומנויות לשמירה על המיקוד. מאמן סטודנטים:

 

  1. עוזר לסטודנט להבין את המקור הנוירולוגי של קשייו, ומפנה לטיפול תרופתי או טיפולים תומכים בהתאם לצורך.  
  2. מאתגר את הסטודנט לשלוט בכל תחומי החיים:  

v     מטלות למידה: פרויקטים, ש"ב, הכנה מבחנים

v     סביבה פיזית

v     קשרי חברות

v     סדר יום בריא, HDR=Healthy Daily Routine: שינה,התעמלות, אכילה, פנאי.

  1. עוזר בגילוי דרכי למידה יעילים, כגון אסטרטגיות חזותיות או שמיעתיים, זיהוי זמנים וסביבות המעודדות את הפוקוס.  
  2. מאתר " שדונים", מחשבות והנחות יסוד שגויות שמפריעות למיקוד וגונבים זמן.
  3. מלמד טכניקות לבקרה עצמית אובייקטיבית.
  4. יוצר מוטיבציה דרך מעקב צמוד והעצמת הצלחות.

 

המטרה של המאמן האקדמי הינה לטפח את היכולת של הסטודנט ליזום פעולות שמעודדות למידה עצמאית.

 

The goal of Academic Coaching is to nurture the student's ability to self-initiate actions that promote independent learning.

 

 

איך אימון יכול לעזור לסטודנטים בעלי הפרעת קשב לנהל סטרס?

האתגר הגדול ביותר לסטודנט בעל הפרעת קשב (וגם לאלה בלי) הינו לנהל סטרס. סטרס מתעורר  בד"כ גלל כאשר יש עומס התחייבויות. מצד אחד, הסטרס הוא חיובי כאשר הוא מסייע. ישנו לדוגמה אדרנלין של למידה ברגע האחרון שמשפר את המיקוד. עם זאת, כמו כאשר הסטרטס הינו הדבר היחיד שעובד, משלמים את המכיר – שהוא עוד סטרס.

לדוגמה, סטודנטית, שהצליחה בתיכון, פתאום מוצאת את עצמה מתנדבת לועד סטודנטים, עובדת 3 פעמים בשבוע כמלצרית, ולומדת למבחן בלילות לבנים. "איך אסבול את זה שלוש שנים?" "אני אפילו לא מצליחה ללמוד למבחן אחד, איך אלמד ל10 מבחנים?" וכן הלאה. עם הזמן, מתעוררות בעיות שינה או בעיות רפואיות אחרות.   

לפי פטרישה קווין, רופאה ומאמנת, בספרה ADD and the College Student , יש שלושה מפתחות להתמודדות עם סטרס:

  1. לזהות את הסטרס כאשר הוא קורה.
  2. לבדוק מה הם הטריגרים, כמו חוסר שינה או דחיינות כרונית.
  3. לפעול באופן פרו-אקטיבי כדי להקטין את הטריגרים.

 

עבודה עם מאמן אקדמי שמומחה גם לADD וADHD, יכולה לעזור לסטודנט לרכוש את הכלים הנדרשים להורדת סטרס. בתהליך האימוני, הסטודנט לומד:    

  1. לזהות את הסטרס: להרחיב את המודעות לגבי ההשפעה של ארוע ספציפי על המחשבות, הרגשות, הגוף וההתנהגות. מודל "אפרת" עוזר בזיהוי את המקור של הסטרס: ארוע, פרוש, רגש ותגובה. לדוגמא, הארוע יכול להיות ריבוי התחייבויות הגורם לסטרס. הפרוש יכול להיות: "יש 3 מבחנים בשבועיים הבאים. אין סיכוי שאצליח להכניס את כל החומר בזמן שנשאר". המחשבה גורמת לחרדה שמורגשת בהתכווצות שרירים (כאב בטן, גב תפוס, וכו'), והתגובה יכולה להיות פגיעה בפוקוס או דחייה אוטומטית של ההיבחנות למועד אחר.    
  2. לשנות את הפרוש של הארוע: האתגר הוא לנטרל את התגובה השלילית דרך תרגול תפיסות  אלטרנטיביות, כגון: "אולי זה נכון, באמת אין הרבה זמן ולא למדתי כל הסמסטר. אחלק את הזמן, אלמד עם חבר, ואם לא אצליח איבחן במועד אחר". באימון קוראים לקול הפנימי שגורם לחבלה עצמית ((self-sabotage:  "שדון", מונח מספרו של ריק קרסון "לאלף את השדון". באימון נעזרים בטכניקות מגוונות לזהות ולאלף שדונים של ניבוי עתיד שלילי, פרפקציוניזם ועוד.
  3. לשמור על הרגלי בריאות :  שינה, תזונה והתעמלות ברוטינה השבועית.
  4. לקחת תרופות באופן עקבי אם הן עוזרות למיקוד.
  5. לזהות אסטרטגיות אפקטיביות ללמידה: מבינים שמשפרים את ההבנה והזיכרון

 

 

 

לימודים בישראל עלולים להיות תובעניים מאוד: ראשית, הרמה הגבוהה של המוסדות האקדמיים בארץ, בין אם מכללות ובין אם אוניברסיטאות, מכתיבה דרישות רבות מהסטודנטים, ושנית, יוקר המחייה מחייב את רוב הסטודנטים להשקיע שעות רבות בעבודה ועל כן הזמן הפנוי הנותר ללימודים בישראל מצומצם יחסית – והלחץ גבוה.

                    

 

בנוסף, שוק העבודה בארץ מתאפיין בעודף ביקוש, ובפרט עבור משרות איכותיות ומתגמלות, כך שמי שרוצה למנף לימודים בישראל לעבודה מאתגרת שגם הכנסה נאה בצידה, זקוק לא רק לתואר ראשון אלא גם לציונים גבוהים, ואפילו גבוהים מאוד, במהלכו. אימון אקדמי מקנה לסטודנטים כלים אפקטיביים שעוזרים להם למצות את היכולות שלהם, ליהנות מהלימודים – וליהנות מציונים מרשימים.

 

 

 

למידע נוסף על לימודים בישראל בקרו באתר: Elimudim

 

 

 

 

 ליסה גרוסמן, פסיכולוגית חינוכית

CPCC, SCAC (Senior Certified ADD Coach), MCIL

www.lisagrossman.com

 

 

 

 

 

 

 

ניוזלטר

הרשם לניוזלטר - הזן כתובת דוא"ל