חפש מאמן

איזור בארץ
 
התמחות
 

איך אימון תורם לאורח חיים מאוזן?

איך אימון תורם לאורח חיים מאוזן?

 

לקוח פונה אליכם ושואל: "האם האימון יכול לעזור לי למצוא את הכלים והמשאבים היכולים לעזור לי להיות יותר רגוע וליהנות מחיים שלי יותר?" כמאמן, איך היית לסייע ללקוח זה?

המילה הראשונה שעולה במוחי כשקראתי את השאלה הזאת היא המילה "איזון. באמצעות שמירה על אורח חיים מאוזן, שימוש בטכניקות הרפיה, הימנעות אימוץ מנגנוני התמודדות לא בריאים, אנחנו יכולים לייעל את יכולתנו להתמודד (חוסן) עם דרישות של אורח החיים המודרני שלנו ולמצוא יותר הנאה ומשמעות בחיים.

 לקוחות המכללה ללימודי קאוצ'ינג ששואלים שאלה זו הם בדרך כלל על חשים שהחיים שלהם חולפים על פניהם, אבל לא יודעים איך לעצור את המכונה. לקוחות כאלה בדרך כלל כבר לא מסוגלים לשלוט בחייהם (למרות שהם עשויים לחשוב כך) - הם מודאגים, חשים שהם חסרי יכולת לנע לעבר המטרות שלהם.

 

מקרה מבחן: אורן (שם בדוי)

אורן הוא גבר נשוי בן 35 שנה עם 2 בנים, חמש ושבע שנים. יש לו עסק עמאי של חשמל המעסיק 10 עובדים.. הצלחתו נובעת בעיקר בסטנדרטים הגבוהים שהוא מציב לעצמו והוא עצמו קובע כי "הוא מרגיש שהוא מונע על ידי הצורך לוודא שהכל מושלם" כך "כולם משבחים אותו על עבודתו".

 אורן משתף שהפרפקציוניזם שלו מהווה מקור לקונפליקטים עם אשתו וילדיו.. בעבר הוא נהנה מבנית טיסנים אבל לאחרונה  הוא מרגיש שאין לו סבלנות לתחביב הזה יותר. חוץ מזה הוא טוען שאין לו זמן בשביל הכיף .כל זמנו מוקדש לפרנסת המשפחה . חייו של אורן מתחלקים לשבוע עבודה של 50 שעות, הערבים מוקדשים לעבודת ניירת וסופי השבוע כדי להסיע את ילדיו וביקור בני משפחה שונים. אורן משתף גם מודה שהיות ואשתו עובדת במשרה חלקית, אין כל כך הרבה לחץ עליו לעבוד קשה - אבל הוא לא יודע איך לעצור. והוא מרגיש לחוץ!

 אורן ביקש להתאמן כדי  להיות יותר רגוע ולהתחיל ליהנות בחייו. בתחילת האימון אחת השאלות ששאלתי את אורן הייתה: מה הוא עשה בעבר כדי לעזור לעצמו  להירגע וליהנות ?ובהמשך שאלתי- מה עוצר אותו מלעשות זאת היום?

 הנחת העבודה שלי כמאמן שאורח חיים מאוזן גורם לחיים רגועים יותר ולשביעות רצון גדולה יותר. ברגע שאורן שיקף לעצמו שבעבר הוא חי אורח חיים מאוזן שגרם לו להיות רגוע יותר ושבע רצון מחייו ,הוא למעשה הבין שהתפיסות שלו הנוכחיות לגבי מה חשוב בחיים(בעיקר עבודה) עוצר אותו

מלחיות חיים מאוזנים.

מכאן אורן התחיל להבין שהמשאב העיקרי שהוא זקוק לו להשיג את המטרה עליה בה להתאמן נמצאת אצלו-בתודעה שלו ,הוא שאל איפה אני מתחיל?

בשלב זה השתמשתי בכלי שנקרא "מעגל החיים" המאפשר לתת מבט על שביעות הרצון מתחומים שונים בחיינו. המעגל של אורן שיקף שביעות רצון גבוהה מהקריירה. שביעות רצון בינונית מסביבה פיזית, כסף, בריאות ושביעות רצון נמוכה מיחסים במשפחה ,עם חברים, צמיחה אישית,

הנאות ויצירה. כאשר אורן התבונן על מעגל החיים שלו הוא הבין שחייו אינם מאוזנים וחוסר האיזון הוא המקור לחוסר הרוגע ושביעות הרצון מהתנהלות חייו.

מכאן אורן הרגיש שהפתרון נמצא בידיים שלו. הוא בנה תמונה רצויה של חיים מאוזנים שבהם הוא יכול להירגע וליהנות. בהמשך הוא קבע מטרות בכל תחום כיצד להגדיל את רמת שביעות הרצון ותרגם אותן לתוכנית פעולה שכוללת שינויים בכל תחום בחייו ומתורגמת לחיי יום יום.

למשל, הוא החליט על הקטנת שעות העבודה שלו והוספת זמן לבילוי ויצירה. כתוצאה הוא הגדיל את היעילות שלו אחרי שלמד לחלק נכון את העבודות בעסק על ידי כך שהעביר לעובדים עבודות פחות מקצועיות והשאיר לעצמו רק את העבודות שדרשו מומחיות גבוהה.השעות שהתפנו לו הוא ניצל לביצוע עבודת הניירת ביום. הוא הצטרף לחוג לבנית טיסנים ובילה יותר זמן למשפחתו .לשינויים בחייו התלוו תחושת רוגע ויותר הנאה.

 בנוסף, אורן למד שכדי להשתלט על החיים שלו ולהפחית מתח הוא צריך לעבוד על מערכת האמונות שלו שעל פיה  הכל צריך להיות מושלם ואין מקום לכישלון. כל עוד הוא מחזיק בהשקפה זו אורן הבין שהוא לא יהיה מסוגל להירגע ולהרפות מספיק כדי ליהנות מעצמו. כמאמן של אורן אתגרתי אותו לחפש דרכים לשנות דפוסי החשיבה לבונים יותר(כמו להסתכל על 'היש' ולהימנע מה'אין'. שינוי זה בגישה לא רק להקל על אורן מהלחצים שלו  בעבודה, אלא גם אפשר לו להירגע יותר עם שני הבנים שלו וליהנות מהזמן למשפחתו.

 כדי להשלים תוכנית זו תרגלנו טכניקות להתמודדות עם מצבי לחץ .. לאורן היה  ברור כי מדיטציה ויוגה הן לא בשבילו. לעומת זאת רואה הסכים ללמוד ולתרגל כמה טכניקות של הרפיה אותן יכול היה להפעיל בכל מקום : נשימות עמוקות ותרגילי מתיחה. 

ניוזלטר

הרשם לניוזלטר - הזן כתובת דוא"ל